Ahad, 16 November 2014

Gerun Masuk Dewan Peperiksaan?

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh.
Salam Cupcakes Strawberry Cokelet.

Hari ni dah 16 November 2014. Ada baki 7 hari lagi Lyeen dekat Kuala Lumpur ni sebelum balik bercuti di Sabah. Hooreeeey! Hari Selasa dan Khamis ni Lyeen akan menghadap final exam untuk semester enam ni. Berdebar-debar je rasa. Walapun berdebar-debar tu Lyeen masih ada masa pulak nak update blog ka? Cer scrool balik entry Lyeen tahun-tahun lepas, Lyeen memang aktif menaip entry kalau musim study week. Hahahahha.
Study week juga Lyeen aktif pegang handphone. SMS buah hati. Scrool insta Irene Nadia tengok video Fiska Medina. Whatsapp dengan dak Suri sampai tahap merapu-rapu. Nota aku bacanya sekerat-sekerat je. Sedih. Hahaha. Tapi, takpa yang penting kita tawakal dan berusaha sungguh-sungguh. Lagipun sebelum ni dah belajar kita refresh je semula. Aishehhhhh, ayat klise untuk orang malas buat revision :p
Gambar satu kelas yang baharu semua aku tak sempat transfer lagi. Jadi yang ada semua gambar sekelas yang lama. Zaman semua kecik-kecik cili padi lagi. Apa yang penting, mesej tu sampai. Kami semua mengucapkan "SELAMAT MENDUDUKI PEPERIKSAAN AKHIR SEMESTER UNTUK SEMUA GURU PELATIH INSTITUT PENDIDIKAN GURU SELURUH MALAYSIA". Ambik kau ayat skema habis. Hahahaha. Semester ni Lyeen dan kawan-kawan ada dua kertas iaitu Semantik dan Peristilahan Bahasa Melayu dan Sejarah Bahasa Melayu, Perkamusan dan Terjemahan. Dua-dua ni kertas berat berkilo-kilo sampai nak jalan pun sarat sangat nak pikul. Nahaslahhhhhhh! Macam nak masuk rumah hantu weiiii...

TIPS PENTING untuk yang nak ambil exam ni, tidur awal, jaga kesihatan, jaga emosi, jangan gaduh-gaduh dengankawan-kawan, jaga makan-minum, jangan makan semut. Ok bai. Taip ni pun rasa berdebar-debar aihhh. Selamat maju jaya semua. Ok bai, Assalamualaikum.

2 000 Makan Cupcakes!:

ANa Ahmad berkata...

hehehe.. AA dah habis sem 7..
sekarang tengah bercuti sem haha.

lama tak berkunjung di teratak cik lyeen ni :)

Cik Anggur berkata...

follow balik http://cikanggur10.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...