Rabu, 18 Jun 2014

Kerja Dalam Cuti Semester

Assalamualaikum Wraahmatullah Hiwabarakatuh.
Salam Cupcakes Strawberry.

Akhirnya berjaya juga aku update tanah kedaung walaupun cuti dah nak habis sebenarnya. Minggu depan dah balik semula ke Kuala Lumpur untuk meneruskan pengajian aku untuk semester yang keenam. Tup tap tup tap dah semester enam aku dekat IPG yer! Sungguh tak aku sangka. Benarlah kata orang, jangan diingat dan dikira-kira masa yang kita tunggu tu. Semakin dikira semakin lambat rasanya. Bila tak kira rasa macam cepat je kan! Lol.

Okay, sepanjang cuti tiga minggu ni terlalu banyak aktiviti sampai aku tak tak dapat nak kira. Kalau Lyeen senaraikan, rasanya jenuh tangan nak scroll. Mula sampai Karak ni Lyeen sibuk berniaga sebab Lyeen kan berlagak nak jadi CEO dekat Le Roses & Tudung Bawal Terkini tu, Lyeen sibuk uruskan order customer yang bertindih-tindih. Alhamdullilah, rezeki Allah bagi dapatlah menabung duit nak buka semester baharu ni kan? Bukan setakat urus order bahkan nak jahit roses kecik-kecik tu mak aihhhhh, letih jari-jemari ni nak tarik benang.
Nasib baik ada budak ni tolong Lyeen nak menjahit beratus-ratus roses tu. Tiap malam kami beregu tengok movie sambil menjahit. Dia ni adik Lyeen yang study dekat UIA tu, nasib baik cuti dia sama dengan Lyeen. Kalau tak, memang tak bernafaslah aku duk buat kerja sorang-sorang. Eh, kejap-kejap, gambar kat atas ni kan, ambil dekat rumah mak mertua abang Lyeen dekat Bentong, Pahang. Sangat cantik kan? Suasana kampung yang super duper cun dan terus buat Lyeen rasa macam dekat Sabah :p
Selesai semua order pos dengan customer. Lyeen tutup order sekejap untuk bagi rehat badan. Sepanjang rehat tu Lyeen minta bantuan pakcik google untuk ajarkan Lyeen buat Rainbow Cookies ni. Sangat sedap sebab guna buttercup. Rasa buttercup tu buat biskut ni smooth je nak masuk mulut. Tapi, buat biskut ni susah sangat sebab terpaksa nak paipkan satu-satu warna ni sampai habis. ALhamdullilah, berbaloi juga :p Cuti ni memang Lyeen manfaatkan dengan masak-masak dan jahit-jahit. Sampai tahap anak-anak buah Lyeen dah bosan tengok tepung gandum sebab mak cik diorang hari-hari buat kuih entah apa-apa. Sedap tak sedap aku paksa diorang telan depan magta aku!
Dak Aiqal dan Aishah ni yang selalu teman Lyeen dan adik Lyeen tiap hari sepanjang cuti sekolah. Aishah selalu tolong matchkan warna bunga dengan tudung dan Aiman pulak selalu tolong ambil roses dan simpan dalam tin sebagai simpanan pribadi beliau, lol. Selalu je roses aku kurang. Bila tanya jujur jer dia cakap ada dengan dia. Baik hati anak buah aku :) Ada sorang lagi dak Aiqal tu yang mulut dia pot-pet-pot-pet. Yang tu kalau sekali dapat bercakap memang tak habis. Minggu ni diorang dah mula sekolah rasa sunyi je rumah pagi-pagi sebab diorang takda. Nanti balik KL mesti lagi sedih :p
Nota Pink: Cuti dah nak habis. Bnayak cerita. Banyak pengalaman. Suatu masa nanti mesti akan rindu suasana macam ni sebab bila dah dewasa sangat-sangat takda masa dah nak seronok macam ni. So, hargai masa yang ada dan tak mau sedih-sedih dah. Cukup-cukuplah sedih tu. Kalau sedih tak bawa ke mana pun, muka makin tua, adalah! Lol.
Ok bai. Assalamualaikum.

3 000 Makan Cupcakes!:

ANa Ahmad berkata...

cantik dan comel hehe
betul betul betul. AA pun cuti semester kali ni sibuk duduk rumah ambil tempahan baju I AM je hehehe..

kerje yang mulia dan penat layan karenah pelanggan yang nak order haha

shalimar yusof berkata...

sempt ler bljr masak kn cuti neh..

noraizan othman berkata...

Cantik je colour dia, sayang nk makan
My resent post : Set Berpantang Shaklee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...