Jumaat, 7 Februari 2014

Pengisian Cuti Tahun Baharu Cina

Assalamualaikum.
Salam Cupcakes Cokelet!

Ermmmm, lama Lyeen tak update entry sebab asyik sibuk 24 jam. Ehem! Tapi, hari ni tetiba jadi rajin sebab kuliah selesai awal dan bolehlah Lyeen balik santai-santai. Hahahaha. Sampai bilik je terus ada keinginan nak kemas bilik dan sekelip mata saja bilik Lyeen jadi pink. Tak sangka aku tergolong dalam manusia yang suka pink. Eh? Dulu-dulu, Lyeen tak suka pun warna pink sebab rasa warna tu sesuai untuk perempuan yang lembut sangat-sangat. Tapi, entahlah...mungkin mata Lyeen lebih cool dengan warna tu tahun ni. Hahahha. Bukan bermaksud aku lembut sangat-sangat. Aku garang!
Okay, pink kan? Hello Kitty tu memang tema tahun ni. Siap dengan jam, frame, pensil, cawan dan tabung aku sekali semua Hello Kitty! Rasa macam dekat Jepun bila masuk bilik aku. Hahahaa. Cuti Tahun Baru Cina tadi Lyeen balik Karak dengan Suri sebab IPG cuti seminggu okay! Kenyang sangat-sangat bercuti. Balik Karak macam-macam yang kami buat. Menyanyi, main badminton, berbasikal, makan-makan, minum-minum, masak-masak dan macam-macam sampai tak terkira.  Tu sebab seronoknya cuti, rasa macam taknak balik IPG. Eh?
Tudung hot pink tu lah Suri. Yang berselendang pink tu pulak, adik Lyeen. Dia tak balik samma-sama dengan Lyeen sebab dia cuti lambat. So, dia balik sorang dari UIA terus ke Karak.  Rezeki kami cuti ni kena dengan raya kaum Cina kan? Dapat angpau okay! Ingatkan dah besar-besar ni takdak orang nak bagi duit raya, tapi percayalah bahawa semakin dewasa maka semakin banyak duit angpau yang u olls boleh dapat.
Orang yang paling happy bila kami balik Karak tentunyalah anak-anak buah aku. Aiman, Aisyah dan Aiqal yang sangat poyo. Mula-mula Lyeen dengan Suri sampai, mereka bertiga ni tersipu-sipu malu. Buat-buat tak nampak kami pun ada. Alih-alih malam tu, tiga-tiga datang bilik tanya itu ini siap buka laptop main game. Perghhh! Sekarang Aiman dah Tahun 2, Aisyah dah Tahun 1 dan Aiqal dah masuk prasekolah. Pejam celik pejam celik dah besar diorang ni. Tetiba rasa yang aku pun patut kena cari pasangan hidup mulai dari sekarang. Eh? Hahaahha.
Tu sebab Lyeen giat berniaga sekarang sebab nak cari duit lebih untuk kumpul. Nanti nak kahwin senanglah sikit kan? Hahaahha. Tak aihhhhh! Lyeen  suka tengok tudung-tudung ni tu sebab rajin jer nak jahit. Bila orang suka lagi seronok! Siapa yang nak order bolehlah pm Lyeen. Kan.Kan? 
Alhamdullilah, Ahad tadi kami selamat sampai  IPG. Kami balik awal sebab adik Lyeen kena masuk awal dekat UIA. Disebabkan abang Lyeen malas nak berdepan dengan kesesakan dekat Bandaraya Kuala Lumpur ni, maka kami balik sekalilah. So, abang Lyeen pun hantar sekali. Tak berkali-kali. Sebenarnya aku sendiri pening dengan ayat yang aku taip! Cuti yang berbaki dua hari tu, Lyeen habiskan dengan menjahit tudung-tudung customers dan siapkan kerja-kerja yang tertangguh. Alhamdullilah semua dimudahkan juga. 

Nota Pink: Esok dan lusa pun cuti. Seronok! Boleh  kemas bilik lagi. Entah apa-apa semester ni aku giat kemas bilik. Apapun, semoga semester ni lebih cool. Takmau stress aihhhh! Nanti semua orang aku serang. Eh! Saya hanya serang orang yang rampas apa yang saya sayang je. Sebab Lyeen memang tak suka PERAMPAS ni. Rasa  macam nak tolak dia jatuh sungai biar dia kena makan buaya. Hamboiii aihhh, kejamnya aku. 
Ok bai. Assalamualaikum.

5 000 Makan Cupcakes!:

sYiRa LoKMaN berkata...

KENAPA COMEL SGT HELLO KITTY TU..TERINGIN NAK BELI TUDUNG BAWAL ROSES TPI TAK BERKESEMPATAN LAGI

Halim Brothers berkata...

Semoga perniagaan Cik Lyeen terus sukses dan sihat selalu :)

Muhammad Taufiq berkata...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Nadia Johari berkata...

pergh pinky tu..

Aniq Bukhary berkata...

Hello kitty.. haha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...