Jumaat, 31 Januari 2014

Cuti Tahun Baru Cina.

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh.
Salam semanis Cupcakes Hazelnut Cokelet Strawberry!

Sebenarnya, Lyeen dah lama tak menaip entry panjang-panjang. Dah lama tak ping entry kat group bloggers. Lama sangat. Semester ni Lyeen dah masuk semester baharu iaitu semester 5 yang lebih cun jer semua waktu. Semester ni juga kelas akan mula pukul 8 pagi sampai pukul 4.30 petang. Cuba bayangkan. Sebab apa waktu pada sangat. sebab semester ni akan keluar praktikum sebulan okay! Sebulan. Aku tak tahu sama ada aku sedia nak berdepan dengan murid-murid dekat KL ni atau tidak. Tu sebab semester ni Lyeen lebih banyak study pasal budaya pengajaran, kot-kot aku lebih tau budaya orang KL. Orang KL please be nice to me okay! 
Selasa tadi, Lyeen pergi Putrajaya International Convention Centre (PICC) untuk dengar Perutusan Tahun Baharu Kementerian Pendidikan Malaysia dan pelancaran logo baru KPM oleh YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin. Selepas ni kalau nak buat assignment kena letak logo baharu sebab logo lama dah tak accepted okay! Lepas ni aku download..:p .Seronok dengar perutusan sebab macam-macam yang kita tak tahu, tap-tap-tap je boleh tahu walaupun kadang-kadang mata tu rasa nak tertutup-tutup. Bila masuk dewan PICC tu rasa kecil je sebab dalam tu menghimpunkan pensyarah, guru besar, pengarah, pegawai dan ramai lagi ahli yang majoritinya dari golongan Kementerian Pendidikan Malaysia. Rasa dup-dap-dup-dap. Besarnya keluarga KPM!

Semakin hari ni rasa semakin dewasa sebab kalau dulu, Lyeen panggil orang kakak. Tapi, hari ni dekat IPG orang pula panggil Lyeen ni kakak. Ohhhhhh, tak sangka masa beredar begitu pantas. Masa yang berlalu ni juga banyak kenalkan Lyeen dengan pelbagai ragam manusia. Pelbagai jenis pertemuan dan perpisahan. Semuanya! Tapi, itulah perjalanan sebuah kehidupan sebab kalau kita tak lalui semua tu means hidup kita ni mendatar sahaja. Takda apa-apa peristiwa yang boleh mengajar kita kan? Ambil semua tu sebagai pengalaman.
Apa yang penting kita tabah dan cekal dalam menanganinya. Sehhhh, ayat aku tak boleh blah! Apapun, hari ni Lyeen happy sebab dapat update entry yang sekian lama dah tak update sebab we ollssss cuti seminggu okay! Seronok. Lyeen balik Karak dengan Suri. Semalam kami hampir je kena tinggal bas sebab ter'over' masa jalan-jalan dekat Masjid Jamek. Hahahaha. Alhamdullilah, sampai juga dekat rumah abang dengan selamatnya. Sampai rumah jumpa tudung bertimbun-timbun. Senangnya hati. Tu juga salah satu faktor kenapa aku jarang update blog. Ehem-ehem...! Silalah lawat kat SINI yer. Lyeen jual banyakkkkkkkk tudung untuk semua yang suka guna tudung bawal. Rasanya takat ni aje sebab dah banyak sangat nanti penat nak baca.

Ok bai. Assalamualaikum.


15 000 Makan Cupcakes!:

msredcheesecake berkata...

RAJIN KAKAK LYEEN GI DENGAR PERUTUSAN...

superVEE berkata...

Hehehehe happy holiday :D Vee hari Selasa ni dah kena masuk kerja balik ,__,

Azwar Syuhada berkata...

Selamat berpraktikal Cik Lyeen.. :)

Mirah Graphic berkata...

I FOLLOW

Diyana Hani berkata...

hani singgh sini dear..

Aniq Bukhary berkata...

kakak Lyeen.. hehe

Abak Lorong Cinta berkata...

Selamat bcuti..Abak follow sni

Abak Lorong Cinta berkata...

Saya IPGM jugak..hehe

✿AINAA ROSEBERRY✿ berkata...

ena ni lak, makin dewasa, makin malas nak study.. wakakakakka.. hamboiii lamanyaaa dia bercuti.. apapun, happy holiday dear ;)

Huny eda berkata...

done follow..sabahan blogger

Invisible Me berkata...

Teacher, selamat berpraktikal :)

ieza ashaari berkata...

waktu belajar plg best walaupun kn follow mcm2 program.. rindu zaman belajar..

rajin dgr perutusan dia ni ye.. :)

Phoebe berkata...

Salam ukhuwah.. Nikmati la waktu belajar. Sekejap saja masa berlalu. Bila masuk real world, memang akan rindu kawan2 dan student life. Good luck for your new semester and practical.. ^^

sYiRa LoKMaN berkata...

singgah sini lg..hyeeeee :)

Nadia Johari berkata...

tu la ..pejam celik..pejam celik sekejap je masa berlalu..selamt mnjalani praktikum..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...