Sabtu, 24 Ogos 2013

Pertemuan & Perpisahan.

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh.
Salam Cupcakes Blueberry.

Semalam Lyeen dah selesai PBS dekat SK.Kinabutan Tawau. Sedih. Gembira. Terharu. Semua perasaan ada masa tu. Tapi, itulah lumrah pertemuan yang pastinya ada perpisahan kan? Nak nangis pusing-pusing kejap. Bhahaha. Lepas jer balik dari sekolah semalam, Lyeen terus pergi Giant beli makanan nak masak makanan banyak-banyak. Walhal beli tepung jer pun nak buat kek dengan kuih. Poyo jer lebih..!
Ni gambar hari Khamis sebab semangat pakai baju batik. Baju batik yang sangat mahal harganya tu. Tu sebab Lyeen guna baju ni sebulan sekali sebab takut warna dia luntur. Nak guna sampai Semester 8 kot baju ni. Sebelah tu adik Lyeen yang nombor 5. Kira kami adik-beradik perempuan dialah yang paling last. Lyeen PBS dekat sekolah dia dan bila jumpa dia dalam sekolah dia malu-malu kucing macam nak minta lempang. Bhahahaha.
Yes. Dia Azeem. Dia memang dah besar dan memang poyo sangat-sangat. Pantang bawa dia masuk Giant semua benda dalam kedai dia nak bawa balik. Berlagak sungguh budak ni tapi kedekut taik hidung masin. Nak minta duit raya dia punya susah. Sampai nak menangis lari pusing satu Giant. Tapi, Lyeen selalu ugut dia. "Kakak balik sudah hari Ahad. Bagilah kakak duitmu". Lepastu dia tengok muka Lyeen dan terus cakap. "Ambiklah kak.." Sweet kan. Bhahahhaa!
Nota Pink: Apapun, hari ni dah nak packing barang untuk bawa balik KL esok. Sedih sangat-sangat. Packing barang tu sambil lap air mata. Masuk sehelai baju, lap air mata. Masuk sehelai, lap lagi. Macam tu lah sampai baju habis packing. Sedih kan? Esok flight pukul 1.00 petang bertolak dari Tawau ni terus ke KL. Mudah-mudahan takda benda tak baik berlaku kan. InsyaAllah. Doakan semuanya berjalan lancar dan Lyeen selamat sampai ke KL esok..:)
Ok bai. Assalamualaikum. 

11 000 Makan Cupcakes!:

Vee Lea berkata...

Have a safe flight :))

Shark Kay berkata...

bnyak ler cikgu dpt adiah ek..
hehe..

Sally Yatiey berkata...

Semoga dipermudahkan dan selamat sampai ke KL esok ;) hee

Azwar Syuhada berkata...

wah..Cik lyeen praktikal dekat sekolah adik sendiri ye!! hahaha.. pun boleh.. :) Nak berpisah, mesti dapat banyak hadiah dari anak murid.. xD

Filzah Azzahra berkata...

semoga selamat terbang & selamat smpai ye kak :)

timm_bill berkata...

wa..da abes prktikal suda..gud luck!

Mysara Ab Rahman berkata...

wah jauhnyer lyeen smpi ke sana...sure best merantau..dh hbs ni mmg la sdey nk tggalkn

Cik Aann berkata...

huhu..mesti sedih nak tinggalkan tempat yg kita dah biasa...lagi2 kalau ingatkan budak2 sekolah yg baik2 tu kan.,.

I Confuse laaa.. kenapa puasa hari ni sungguh berbeza..tak lapar pun.

✿AINAA ROSEBERRY✿ berkata...

Lyeen tengah praktikal ye?? sekejapnyaaa.. seronoknyaaa dah ada pengalaman mengajar

Nadia Johari berkata...

oo dapat sekolah kat sabah..ok la tu..jap lagi dah nak habis blajr erk

Amirah Raduan berkata...

azeem ckp : tunggu la kaka dah keja nnti.. aku minta beli keritaa sbb kaka sllu mnta duit raya ku..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...