Rabu, 14 Ogos 2013

Cerita Balik Sabah Suatu Ketika Dahulu.

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh & Salam Cupcakes!

Hai u ollls! Betapa lamanya Lyeen tak update blog kan? Tadi, tiba-tiba insaf sebab tengok berita pasal Virus Aidilfitri Blog yang mereka gempar-gempurkan. Seriously, Lyeen terus jadi manusia paling rajin dalam dunia untuk update entry blog. On laptop. Cucuk broadband. Takdak buka lain terus taip BLOG. Bhahahha. Nampak sungguh insafnya kat situ!
Sekarang, Lyeen berada di Sabah Negeri di Bawah Bayu. Tawau bah. Lyeen baru sampai Kota Kinabalu malam 30 hb Julai 2013 hari tu. Lepas tu, stay dekat rumah BFF (Suri Hanani) satu malam sebab flight Lyeen ke Tawau pagi 1 Ogos 2013 tu. Pagi-pagi Lyeen kerah sepenuh tenaga Lyeen untuk paksa adik Suri hantar Lyeen ke KKIA. Bhahaha. Alhamdullilah sampai Tawau pukul 10.45 pagi sebab transit lagi di Sandakan sekejap hari tu. Saja lew tewwww nak dera perasaan orang yang lama tak balik kampung ni.
Sebelum balik Sabah hari tu, Lyeen keluar round KL untuk cari benda-benda yang nak bawa balik Sabah. Baik kan hati aku? Bhahaha. Jalan-jalan cari makanan. Bila sampai Sabah, Mak Lyeen cakap.." Macam Tawau ni tiada jual makanan kan?".. Bhahaha. Satu bagasi besar semua Lyeen isi makanan dengan keropok dan biskut raya. Bhahaha. Baru cool! Siap pesan dengan tukang angkat barang kat MAS tu suruh angkat barang hati-hati sebab dalam ada biskut raya dalam botol kaca. Penipu kan? Bhahaha!
Pssst. Sebelum balik Sabah tu saya dating dulu. Bhahaaha! Ok, saya tipu! Sambung cerita balik. Sekarang Lyeen dah sampai Sabah dan alhamdullilah selamat hendaknya. Hari Raya pun dah Lyeen sapu habis-habisan makan dengan penuh tawakalnya. Minggu pertama raya memang sibuk plus-plus. Minggu kedua ni Lyeen siap buat request dengan Mak, takmau dah beraya sebab Lyeen nak fokus buat assignment sebab balik KL nanti semua tugasan kena submit first week tu. Matiiii deh gue kalau gue nggak mampu siapin kerjain gue!
Cerita raya Lyeen cerita kemudian yeerrr. Sampai berepisod-episod Lyeen cerita nanti. Bhahaha. Dikesempatan ini jugalah Lyeen nak mohon maaf pada semua readers dan rakan bloggers yang Lyeen kasihi sekalian alam. Lyeen menyusun sepuluh jari memohon keampunan dan kemaafan dari kalian sekiranya Lyeen pernah tersilap bicara dalam apa juga penulisan atau perlakuan. Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin.
Ok bai. Assalamualaikum.

10 000 Makan Cupcakes!:

nabila biela berkata...

amboi333...hee..camat hari raya cik lyenn

zulhilmi tempoyak berkata...

teringin jugak nk p sana.

selamat hari rayo awok.. :D

Busyra Bt Takiyudin berkata...

cmelnya lyn. btw slamat hari raya. :)

Nurfaezah Abdullah berkata...

slmt hari raya hehehe fae pulak blm buat assignment yg nak dihantar next sat huhu

aisyah humaira' berkata...

amboi.. comel betul dia ye. :) teringin nak gi sabah. harap boleh honeymoon jugak kat sana. :P

Filzah Azzahra berkata...

slmt hari raya kak. tahun depan bawak kita pergi sabah ok ... hehehehe

Sam Banjamin berkata...

Nak minta ole-ole dari sabah la... Key chain ka.. Magnet fridge ke... Hehehe

Mujahid AdDin berkata...

sweet

Asha Lya berkata...

Selamat hari raya..kita pun orang sabah juga

Nadia Johari berkata...

nak ole2 dari sabah yang..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...