Ahad, 9 Jun 2013

10 Tempat Menarik di Pahang, Malaysia.

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh.
Salam Cupcakes!

Semestinya musim cuti dah habis kan? Tapi, bagi IPG Lyeen cuti ada seminggu lagi. Lyeen pun tak sure kenapa sebab sebelum ni cuti kami ikut waktu sekolah. Apapun, seminggu lagi untuk Lyeen balik semula ke KL. Sepanjang cuti ni memang Lyeen bosan sangat, so next time Lyeen nak melancong lagi macam cuti-cuti sebelum ni. So, kat sini Lyeen nak share kat u olls 10 tempat yang paling menarik Lyeen dah pergi sepanjang Lyeen bercuti kat Pahang ni. Berlagak, taknak balik Sabah. Bhahaa...

 Genting Highlands. 

Cameron Highlands.

Teluk Chempedak, Kuantan.

Cherating, Kuantan.

Bukit Tinggi Resort.

Janda Baik.

East Coast Mall, Kuantan.
*tempat paling aku suka pergi. Tak tahu kenapa. Bhahaha

Mentakab Star Mall.

Temerloh. 
Lyeen suka pergi sini sebab mesti duk tepi sungai ni. Best je, ada angin sepoi-sepoi.

Air Terjun Chamang, Bentong.

See, betapa orang PAHANG celop macam aku ni dah merata menjelajah di tanah Pahang ni. Bahagia je hidup aku. Apapun, Pahang memang awesome. Salah satu sebab dia mungkin juga Pahang ni masih banyak hutan yang buat buminya hijau dan sejuk. Nyaman je bila duduk kat sini. Suka-suka! Lepas ni Lyeen nak sangat ke Terengganu atau Kedah. Anyone yang boleh sponser Lyeen rumah dia? Bhahaha. Nak sangat pergi. Betul kata mak Lyeen. "Kalau cuti tu singkat, jalan-jalanlah di semenanjung. Nanti kalau sudah bekerja susah mau bercuti-cuti. Lagi-lagi kalau kamu sudah ada anak. Memang susah." Disebabkan itu, Lyeen memang suka melancong melihat keindahan alam. Natural tak sifat aku? Bhahaha.
Nota Pink: cuti-cuti Malaysia. Semuanya ada disini..:) Hujan emas dinegeri orang. Hujan batu dinegeri sendiri. Lebih baik negeri sendiri. 
Ok bai. Assalamualaikum.

13 000 Makan Cupcakes!:

Maria Firdz berkata...

2 tempat je pnh g dr 10 di atas... yg pertama dan terakhir tu.. hehe.. nk ke kedah?? ok, jom.. meh ler.. jemput2 la ke tempat kelahiran sy... mmg byk tempat mnarik di Kedah terutama air terjun... hehe... :)

Irwan Alessa berkata...

Ada 2,3 tempat je wan pernah sampai.. ehhh?? bila lak Lyeen pasang lagu.. huu fav lagu ni..

Fakhruru berkata...

nice sharing! ada lar 2-3 tmpt prnh terjah.. yg len blum smpai seru lagi.. hohoho!! >.<

Sally Yatiey berkata...

Tak pernah sampai kesana lagi -.- Insyaallah, suatu hari nanti ^_^ hehe

Filzah Azzahra berkata...

kita prnh pi TC dgn cherating jer. Next time nak pi Pahang lagik

Nurul Syawani berkata...

air terjun 2 mcm best :)

Vee Lea berkata...

Wah. Best :) Tp true apa yg mak Lyeen ckp, lps beranak pinak nanti susah mau travel. Haha. And Vee pn suka tempat nature gitu sampai cari information ttg nature parks in Malaysia. Haha.. Eh, "Apa guna pergi luar negeri, tgk dr jauh hati sy rindu". Hahaha. If you know what song is that, mmg Sabahan la ko ni Lyeen ;)

arifah berkata...

Best kan cuti cuti kat Pahang. Ifah orang Pahang..hehehe :)bila lyeen pegi ni?tak tau pun, kalau tak boleh jumpa..haha

Sukma Haron berkata...

Jenjalan lak kat melaka, banyak tempat menarik di sini...

Aina Sofea berkata...

saya pernah pi cameron ngan bukit tinggi je . btw , bukit tinggi memang best ! ala-ala duk kat oversea gituu :3

hana hadi berkata...

pahang banyak tempat best. teringin nak p bukit tinggi baget duk oversea.. hehe

hana duk kedah..:) tempat best tarikan pelancong mestilah langkawi :) kalau duduk kedah datang sg petani. sebab sg petani dekat dengan penang.


langkawi best :)

MarliaMarble berkata...

semua tempat tak pernah jejak lagi..! oh,so sad.. huhu..maybe nanti 1 day pergi la semua tmpat..=D

Syazwani Mazlan berkata...

hehehe.. best2.. lagi pulak dekat dgn kl... janda baik tu, xde apa sangat. dah pergi pun... suasana sejuk je pepagi..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...