Khamis, 16 Mei 2013

Selamat Hari Guru : 1 Aspirasi 1 Agenda

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh.
Salam Cupcakes Cokelet.
Selamat Hari Guru!

Bahagia je hari ni bila Mak dengan Abah sms wish "Happy Teacher Day"..Hahaha. Walhal tidaklah layak diri ini dihulur ucapan seperti itu. Sebab tak official lagi jadi cikgu. Bhahaha. Ex-students dari Sk. Karak pun ada sms dan call tadi semata-mata wish dan siap tanya bila nak datang sekolah balik. Ohh.. sedihnya. Maafkan cikgu sebab Pengalaman Berasaskan Sekolah (PBS) dah habis. 


Hyep. Apapun.
Selamat Hari Guru buat seluruh barisan pendidik di seluruh dunia. Jadilah guru yang diingat  dan dikenang bukan kerana kejamnya. Tapi kerana jasanya. Jadilah guru yang yang hatinya untuk masyarakat bukannya untuk mengkhianat. Dokonglah sebaik yang mungkin amanah yang telah disandarkan. InsyaAllah, Allah menghitung setiap langkah kaki kita untuk membentuk manusia menjadi khalifah yang berjasa pada dunia dan akhirat. InsyaAllah.

Nota Pink: Tema Hari Guru Tahun 2013 ni sweet and cool. "1 Aspirasi 1 Agenda". Betulkan niat kita menjadi guru kerana Allah. Bila kita laksankan sesuatu pekerjaan niat kerana Allah. InsyaAllah semuanya akan baik-baik sahaja..Chill ok.

Ok bai. Assalamualaikum.



8 000 Makan Cupcakes!:

zulhilmi tempoyak berkata...

selamat hari hari di hari cekgu ye awok.. :D

aizamia3 berkata...

selamat hari guru.. ;)

boni kacak berkata...

betul tu. jadilah cikgu yang terbaik dalam dunia.. selamat hari guru :)

Sukma Haron berkata...

selamat hari guru buat semua pendidik....

michelle De hunny berkata...

selamat hari guru kpd semua warga pendidik dan untuk Lyeen dan kengkawan selamat hari guru separuh.
hehehe..sikit lg mau jd cikgu:)

teruskan perjuangan , 2 tahun lagi.
chaiyokkk ^^

Sally Yatiey berkata...

selamat hari guru! ;D

Nick Nashram berkata...

selamat hari guru untuk cikgu lyeen :)

Cik Fie berkata...

Selamat Hari Guru :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...