Khamis, 16 Mei 2013

Kenapa saya takut buat GA?

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh.
Salam Cucpakes Cokelet.
Selamat Hari Guru!

Minggu lepas ada sorang owner butik sebuah tudung SMS Lyeen.

"Lyeen akak nak sponsor tudung 10 helai. Please buat GA. On Friday akak pos tudung tu kat Lyeen. Alamat masih kat kampus kan?"

Okay. Lepas tu Lyeen terfikir kejap. Selepas aku kena tipu oleh seorang owner butik lain hari tu. Perlu ke aku nak buat GA lagi. Tak memasal aku kena maki blogger lagi sebab tak dapat hadiah diorang. Lyeen akui sebelum ni Lyeen pernah buat GA dan ada yang pemenangnya sampai sekarang tak dapat hadiah mereka. Sebab apa? Sebab ada salah seorang dari first GA Lyeen dulu tipu Lyeen. Katanya dah pos hadiah. Tapi, laaaaa ni tak sampai-sampai. Lyeen dah inbox tak balas. Sms tak reply. Tiba-tiba hilang. Semenjak tu Lyeen trauma nak buat GA.

U olls bayangkan la. Dah la time tu Lyeen first time nak buat GA kan? Tiba-tiba sponsor menghilang. Apapun, Lyeen diberi peluang untuk belajar dari dunia blogging ini untuk tidak mudah percaya. Niat kita nak tolong orang tapi akhirnya kita tertipu. Apapun, Lyeen terharu dengan seorang owner butik online terkemuka ni. Dia masih taruhkan kepercayaan yang tinggi kat Lyeen. Thanks percayakan Lyeen akak!

Lyeen kata kat akak tu
"InsyaAllah akak, tapi sekarang memang Lyeen tak boleh handle GA. Sebab Lyeen exam. Maybe dalam cuti hujung sem nanti."

Lepas tu akak tu ok jer. Dia tetap akan pos tudung katanya. Terharu sangat. InsyaAllah semoga semuanya berjalan lancar dan dijauhkan dari masalah lagi. Dan buat mereka yang mungkin pernah menang GA Lyeen tu. Tapi, sampai sekarang tak dapat hadiah dari sponsor Lyeen tu. Lyeen sendiri selaku admin blog ini menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf. Dan, maafkan juga sponsor yang tak menipu itu dan  tolong halalkan saja LIKE yang u olls tekan untuk page dia ok. InsyaAllah selepas ini Lyeen lebih berhati-hati.

Sampai hati mereka tipu muka the baby face macam ni. Eh. Typooooo!

NOTA PINK: So, Berita baiknya kat sini. InsyaAllah untuk memeriahkan semula blog Lyeen yang dah lama tercampak kat bawah katil ni. InsyaAllah, Lyeen nak buat satu segmen yang maybe pelik sikit dari sebelum ni. Dan uniknya, segmen tersebut akan buat u olls rasa 'eh..betul ke?'. Wait and see okay. Kalau hadiah dah gempak-gempak. Sponsor pulak dari owner butik yang gempak. Of course la segmen or GA pun gempak. Dan jangan risau, GA or segmen Lyeen tak akan suruh u olls LIKE or FOLLOW berpuluh-puluh blog. Hanya follow blog Lyeen sahaja. HAHAH.:p

So, sebelum tu. Jom join BLOGWALKING kat SINI 

Ok bai. Assalamualaikum.



14 000 Makan Cupcakes!:

ieka farhana berkata...

bahaya jugakkan kalau macam tuh ..

Nabila Izzati berkata...

Tak pe kak :) teruskan usaha akak .
anyway jom join :) hadiah menarik . Syarat nya simple
http://nabilaizzati17.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-blogger-awesome-by-mohd.html

Nieyxzha Hassan berkata...

Lyeen...lepas ni siapa nak sponsor barang..make sure barang tu ada kat lyeen ke dulu..baru up ga...kalau takmo amik risk..zaman sekarang ni byk no nipunye nyee.. -.-

Nieyxzha Hassan berkata...

Oh ye..nak msk bloglist akak tak?

Pencarian 13 blog untuk dilistkan ^-~♥

http://www.nieyxzha.com/2013/05/siapa-nak-join-bloglist-nieyxzha-dot-com.html

ANa Ahmad berkata...

wow..ada GA gempak lepas ni... erm apakah GA itu ye?? tak sabar menanti :D

AA x brani lg ni nak anjurkan pape, takot tak da yg nak join haha :)

Sherlyanna angiela Martin berkata...

Kena lebih hati-hati lepas ni..

Lelaki Ini berkata...

wah, ada GA gempak! bestnya!!!

Sally Yatiey berkata...

Kena lebih hati2 lepas ni :) Saya dah lama berblog, tapi tak pernah lagi buat GA. Sebab takut hal macamni berlaku lah :) hee

Nana Liena berkata...

huhu..kesiannya..kadang2 kita dah buat benda elok2 ada ja penghalang n orang yg buat hal..lepas ni kena hati2..

Nurfaezah Abdullah berkata...

xpe.. dah asam garam dunia blogging :)

Eyma su berkata...

wah best tu ada sponsor..hehe..(^_^)

tapi biasa larh ada sponsor tipu..susah nak percaya org skunk..hmm..harap skunk org lain jgn begitu kesian yg tak dapat hadiah..hmm

siti zawiah berkata...

kesian akak comei ni..

Qaisyara Raihana berkata...

sampainye hati org yg tipu akak tuu..btw, tu pengajaran supaya kita jgn pcayakan seseorang tu 1OO%. takpe, lpas ni kita perlu lbih bhati2 dgn org mcm ni. >.<

http://bloggadisbrutal.blogspot.com/

Cik Fie berkata...

kesiannya akak :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...