Selasa, 2 April 2013

Kuliah Pertama.

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh,
Salam Cupcakes Apple.

Alhamdullilah, setelah bercuti seminggu akhirnya kembali juga Lyeen ke KL demi mengejar ilmu yang akan selesai ditimba selama 2 tahun lagi. Biasalah, bila hidup u olls dah lama cuti. Tiba-tiba terpaksa sedar diri yang cuti dah habis memang menyeksakan. Tapi, tidak bagi Lyeen.Lyeen adalah student paling semangat nak study. Hari Isnin tadi sebelum pukul 8 aku dah duduk dalam Dewan Za'ba untuk perhimpunan. Semangat!


Semangat sebab hari tu pakai tudung baharu!Lyeen baru sedar yang diriku sudah lama tak pakai tudung baharu. Asyik pakai tudung itu-itu jer. Hilang seri wajah! Eh?

Kuliah pertama memang sikit bosan. Sebab kalau cuti kan rasanya pukul 8 pagi tu masih tergolong dalam waktu tengok kartun kat TV2. Sambil makan biskut atas sofa. Tak senonoh sungguh! Kuliah pertama, pensyarah we olls takda seba pergi kursus, so kami duk diam-diam buat assignment sebab minggu ni memang minggu assignment nak kena submit.


Sebenarnya kalau zoom part mata. Mata Lyeen ada satu garisan yang sangat hitam. Tapi, cover sikit guna bedak. Tempek tebal-tebal kat situ supaya mata nampak sweet. Tak jadi mata panda. Sebab nanti lecturer tahu tidur lewat! Kengkawan yang lain pagi tu memang sibuk, yerlah kan baru balik cuti. Lagi-lagi yang baru sampai dari Sabah tu memang stress la dengan nak kemas barang bagai. Nasib baik Lyeen tak balik Sabah. Sedih bila terpaksa taip perkataan " Lyeen tak balik Sabah"..Uwaaaaa..!


Budak dua orang ni classmates Lyeen. Diorang ni juga satu kumpulan untuk lain-lain kerja kursus. Best satu group dengan dorang ni. Caring. Loving.Even kadang-kadang aku rasa macam nak tumbuk lutut budak dua ni. HAHA. Terasa diriku kecik sekali dalam gambar ni. Oh....sebab hari tu aku guna kasut takdak tumit. Kaki sakit so takleh guna high heels.


Gambar paling cool untuk semester ni. Sebab bila suruh Moriss ambik, kitorang tak sedia lagi dia dah abil. Tak sempat nak buat senyum yang betul-betul senyum. Tapi dia cakap.."Candid tu sweet ooo!". Ok. Ayat tu terngiang-ngiang dari semalam. Sampai sekarang set dalam kepala yang gambar ni sweet. HAHA.

NOTA PINK: Entry ni macam takdak motif kan? Nampak sangat yang takdak kronologi dari perenggan pertama hingga akhir. HAHA. Takpa, yang penting aku update.Hikhikhik...:p Awak-awak...tolong LIKE gambar ni boleh?Ok. Terima kasih..:)

Ok bai. Assalamualaikum.

24 000 Makan Cupcakes!:

ANa Ahmad berkata...

hehe... so sweet..comel sesangat la tue.. :D dah like :)

✿AINAA ROSEBERRY✿ berkata...

macam suasana kat UPSI je... masa ena jaga periksa kat upsi dlu pun ada nama dewan za'ba ni... hehe comel je lyeen ni

cart kartika berkata...

hm =) selamat kembali belajar !! ^^ ni blaja kt mne ni..

ika singgah n bce entry .. ^^

http://cartiecacloset.blogspot.com/

~IraNur~ berkata...

owh, tudung baru rupanya.. patutla masa mula2 baca entry, mata terus tenung tudung tersebut, HOHO :p

Aku Penghibur berkata...

selamat kembali ke sekolah hehehee ..sem baru mesti semangat baru

вʋввℓɛ ρσρƨ berkata...

cantikk la tudung lyn tu.. bg kat hana satu lah ;) heheee

Irwan Alessa berkata...

hehehee gadis ayu memakai baju pink dan tudung yang banyak bunga.. Ok cumelllll sangat :D

Green Amila berkata...

rindu nak study semula. selamat berkuliah. :)

boni kacak berkata...

hahahha.. ingatkan semangat sebab nak belajar, rupanya semangat sebab pakai tudung baru..hahaha

Ridzwan Mohamed berkata...

slmt belajar blk

Nora Karim berkata...

selamat belajar semula... haip haip.. cuti dah abis... hehe

Yumida Huda berkata...

cantik la baju lyeen n tudung rose tu..cam nk petik je kuntum rose tu

Yumida Huda berkata...

cantik la baju lyeen n tudung rose tu..cam nk petik je kuntum rose tu

Ibnuismaini Ismail berkata...

Candid itu candy. sbb tu dia sweet kut? ahah!

cik amal berkata...

nice blog.. amal follow blog ni...

Fiza Suhaimi berkata...

Comel je cik lyeen hihihi =D

hana hadi berkata...

dah2 p buat xsignment :P

Amyma Omar berkata...

DONE FOLLOW AWAK.. :)

tenku butang berkata...

hai.. dari segmen emas putih..
dh follow sini.. follow me back yea.. =)
http://tengkubutang.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-emas-putih.html

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Diari Si Froggie berkata...

wasalam.. alolo.. memang pun kalau lama dah cuti gitu lah semua benda malas. Tapi ape nak buat eh perjuangan harus diteruskan. Comel dia ^^ dah LIKE gambar tu.

Siti Rohaida Yusof berkata...

singgah sini..sweet pic

Azrul Izam RD berkata...

Tudung ada bunga...


| 7 Rahsia Takaful Pendidikan
>> http://takafulpendidikanterbaik.com/

sa mic berkata...

cik lyeen semakin tembam ah ! haha

QasehnyaRania berkata...

so sweet la dik :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...