Ahad, 17 Mac 2013

Cikgu oh Cikgu!

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh.
Salam Cupcakes Cheese.

Alhamdullilah, seminggu tanpa update blog. Akhirnya Lyeen berjaya update blog hari ni dengan penuh ketekunan. Biasalah, kalau dah seminggu tak update blog. Maka, akan berjuta patah perkataaanlah yang akan tertaip dalam entry kali ni. Siap? HAHA.

Saat muka tak bermaya dan ata berlingkar hitam disekelilingnya, itu sebagai tanda bahawa Lyeen memang sibuk dnegan assignment. HAHA. Macam aku sorang jer ada assignment. Tapi, memang minggu tadi assignment yang kena hantar tu super duper memerlukan ketekunan dan kesabaran sebab 100% guna khidmat komputer. Dah nama subjek pun Pengajaran Bahasa Melay Berbantukan Komputer memang saja u olls kena bawa laptop ke hulu dna ke hilir. Minggu lalu memang hari-hari Lyeen bawa laptop.  Habis kuliah tak balik bilik. Stay dalam kelas untuk buat assignment.


Pakej Tutorial Pembelajaran ni lah yang Lyeen dan rakan sekumpulan kena buat. Kami kena pilih satu tajuk kemudia buat aktiviti pengajaran untuk murid-murid Tahap 1. Kami ada 51 slide u olls. Hyperlink sana sini. Rakam suara. Convert video lepastu insert dalam slide. Penat tapi sangat seronok sebab terasa diriku ini sangat pakar dalam bidang komputer. HAHA. Part menyedihkan bila Lyeen masih tak  pandai burn slide tu dalam CD...Tak suka! Dari semester lepas belajar burn pun tak pandai-pandai! Ish....


Lepastu, minggu ni juga full komitmen dengan latihan silat u olls. Betapa sekarang terasa diriku ini gagah perkasa. Srikandi paling kuat. Yeah! Sekarang, Lyeen dah masuk fasa pukulan. Part paling Lyeen suka ialah 'anak harimau'. Even aku balik-balik lupa step...T_T. Tapi, ada semangat juang yang tinggi nak teruskan dan paling penting bila nak habis buat 'anak harimau' akan sebut "aummmm..". Part tu kira suara Lyeen paling bergema. HAHA.


En. PC dah balik juga buat PBS. Sebelum balik dapat hadiah banyak ni. Free. HAHA. En. PC dah mula buat PBS hari ni dan Lyeen akan mula buat PBS esok. First time buat PBS dekat area semenanjung. Lyeen buat dekat Sekolah Kebangsaan Karak. Harap-harap esok semuanya baik-baik jer. U olls doakan semoga aku tabah menempuh murid-murid Tahun 1. Mereka comel tapi kadang-kadang comel itu subjektif. HAHA.


Last, semalam. Selepas latihan silat kat Kajang. Buat cupcakes red velvet berkrimkan cheese u olls! Sampai tak sedar langsung dah pukul 3 pagi. Teruja dapat study buat dengan wife Cikgu Azrul a.k.a cikgu silat kami. Best. Sampai tersengguk-sengguk depan oven nak tunggu cupcakes masak. HAHA. Pengalaman mendewasakan!


Lyeen buat PBS esok dengan dak Suri ni.
Doakan semoga kami tabah untuk menjalani kehidupan sebagai seorang guru pelatih yang akan pergi buat PBS untuk kali yang ketiga ni. Ahaks! Esok dak Suri ni drive. HAHA. Aku duk sebelah sebab aku langsung tak pandai drive. InsyaAllah, next semester Lyeen ambik kelas memandu. Kononlah. Konon.

Nota Pink: Kalau dah lama tak update entry. Gambar memang banyak. Sebab dalam teori pembelajaran. Pembaca mudah tertarik dan memahami jalan cerita seandainya ada bahan grafik. HAHA. Happy blogging dan insyaAllah, lepas ni Lyeen akan kembali aktif untuk blogging dan meninggalkan berpuluh-puluh cupcakes dalam blog u olls. HAHA.

Ok bai. Assalamualaikum.

# Jom follow blog BLOG INI. Dah? Ok, terima kasih. Cupcakes 1..:)


13 000 Makan Cupcakes!:

Paly berkata...

cornetto cornetto... slurpp~

Hans berkata...

terbaik la cupcakes tu

Aireyn Ashra berkata...

wahhh masuk silat ! teringin nak masuk jugak :')

ANa Ahmad berkata...

hehe selepas AA puji biru itu sweet,, Lyeen selalu bg cupcake dkt AA tu yg pic biru je selalu pakai kiki :D gurau je..

gud luck ye :D

mimbar kata berkata...

tahniah cikgu
usaha yang gigih begini
akan berguna pada suatu masa
ketika bersama anak-anak

carilah seluas ilmu
nanti di depan anak-anak
semua dapat dicurah kembali
dan mereka akan selalu
senyum dan bernyanyi
sebagaimana mahunya
didik hibur dalam bahasa

dan jenguklah di mimbar kata
barangkali ada barang usang
yang berguna

kepada cik lyeen
namamu di mimbar
http://mimbarkata.blogspot.com/2013/03/namamu-di-mimbar.html

fyzah berkata...

esemen berlmbakkk kann...kalu studentt u nie time genting dh nie...minggu submit esemen sblmm cutii mid sem..huhuhu...streeesss..bc blogg ni senyum2..ilang sikit stresss...nk update blogg punn terasa pent lagi nga kem masuk hutan tu..hahaha..keep it touch n gud luckkk cikgu leen...

^^teacher to be
fyzah~

Farah Waheda Wahid berkata...

wah banyaknya aktiviti adik...seronok pulak kakak baca... cop...nak sejibik cupcake tu...

semoga segala urusan PBS tu dipermudahkan yer... amin... In Shaa Allah...

Crew Fathi berkata...

Wahhh.. syoknya depa.. ^_^ Aktiviti banyak tuuu

~IraNur~ berkata...

'aummmm...' part tu memang kelakar xD

Seneorita Baharin berkata...

Goodluck dik manisss :D do ur best ok! wahh sedapnyaa cupcakess tu! nak 1! hehee

boni kacak berkata...

wah.. memang sibuk betul dia dengan pelbagai aktiviti. yang bagusnya, blog tak terabai.hehehe

Nadia Johari berkata...

tu dia..bnyk betul kej die..hehe..

aisyah humaira' berkata...

comel betul la lyeen ni !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...