Khamis, 21 Februari 2013

Doa Dhuha

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh,
Salam Cupcakes Coklat.

Alhamdullilah, hari ni Lyeen masih sempat nak update entry. Even sekarang ni tengah buat tugasan yang tak siap-siap. Tapi, kena siap juga. So, Lyeen nak share sikit Doa Dhuha yang boleh kita amalkan. Tenang jer kan..:) Even tengah kusut u olls akan rasa tenang, damai..:)

Ya Allah sesungguhnya waktu dhuha itu dhuhamu ,
Kecantikannya kecantikanmu,
keindahnanya keindahanmu
 kekuatannya kekuatanmu, 
kekuasannya kekuasanmu
perlindungannya, perlindunganmu.
Ya Allah,
 Jika rezeki masih dilangit turunkanlah 
Jika dibumi keluarkanlah
Jika sukar permudahkanlah
Jika haram sucikanlah 
Jika jauh dekatkanlah
Berkat waktu dhuha,
Kecantikanmu,
Keindahanmu,
Kekuatanmu,
Kekuasaanmu,
Limpahkan kepadaku segala yang engkau telah limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh.

NOTA PINK: Semoga hidup kita sentiasa mendapat perlindungan. Allah maha mendengar..:) 
Sesungguhnya andai kita berdoa dan memohon sebaik-baiknya. InsyaAllah akan dipermudahkan.
Jangan mudah mengeluh. 

Ok bai. Assalamualaikum.


13 000 Makan Cupcakes!:

Mujahid AdDin berkata...

ameen ^_^

Aina Areen berkata...

amin :)

Ainim Suju berkata...

Amin..thanks for sharing

.fariizza. berkata...

Amin. Sama sama amalkan ;)

ANa Ahmad berkata...

Aamin :) hehe doa ni selalu jgk AA dgr bila pergi mjlis2 yg org islam anjurkan tiap2 pagi ^^

Nadia Johari berkata...

nice sharing..

zulhilmi tempoyak berkata...

Alhamdulillah...thanks sharing..:)

QasehnyaRania berkata...

amin.suka dengar bila doa ni dibuat lagu..
lagi senang nak ingt

✿A I N A A✿ berkata...

semoga kita amalkan solat sunat dhuha dan amalkan doa ini selepas solat sunat dhuha.. mekaceh lyeen

Ahmad Zarif berkata...

tanks for sharing cik lyeen

Mia Liana berkata...

amin... bagus perkongsian ni...

C.T.K berkata...

aamiin..smoga hidup kita sntiasa diberkati :)

~IraNur~ berkata...

:) Aaminn..
good luck dengan tugasan lyeen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...