Jumaat, 15 Februari 2013

Cerita Cuti Saya.

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh,
Salam semanis cupcakes Orange..:)

Alhamdullilah, hari ni Lyeen menaip lagi dengan penuh rasa kasih dan sayang. Lyeen baru je selesai packing barang yang nak bawa balik KL esok. Kuliah akan start on Monday. Maka, Lyeen berusaha sedaya upaya untuk menyiapkan semua perkara-perkara yang tertangguh. Alhamdullilah, semoga semuanya berjalan dengan baik. Sepanjang cuti seminggu ni Lyeen tak pernah nak duduk diam dalam rumah. Asyik nak berjalan jer la kerja. Dah abang Lyeen kaki melancong. Semua tempat dia nak pergi.


Betapa perempuan melayu terakhirnya aku bila nak pergi kenduri kahwin.HAHA. Sehari selepas sampai Karak, Abang Lyeen ajak pergi kenduri kahwin kawan dia.  Biasalah cuti, orang memang suka nak kahwin-kahwin. Hanya Lyeen yang tak kahwin-kahwin. Tapi, Lyeen cuba nak ambil aura orang-orang kahwin ni..:) Sweet sikit. HAHA!


Hari ketiga. Pergi Bentong pulak. Time ni siap-siap nak pergi rumah mak mertua Abang Lyeen. Time ni jugak kan ada orang tu beli handphone baru. Android gitu! Bila dia dapat jer handphone tu terus jer online tak kira masa dan ketika. HAHA. Adik Lyeen lah. Dia kena taja dengan Abang Adi beli handphone baru. Lyeen buat muka suci jer sebab handphone yang sekarang pun okay lagi. Selagi boleh mesej dengan buah hati. Selagi tu boleh pakai. Buah hati? Eh..? HAHA.


Hari keempat pergi Lentang. Dengan muka iras-iras Awie dalam Filem Hantu Kak Limah 2 tu. HAHA. Tujuan asal nak mandi sungai. Tapi, terpaksa gigit jari bila beg pakaian tinggal dekat kerusi kat beranda rumah. Tak kau menagis darah tengok orang lain happy jer mandi, main siram-siram air. Yang Lyeen dan adik duduk atas tikar sambil baling-baling batu dalam air sungai. Sesekali bila jealous kat diorang. Baling batu tu kat kaki diorang kejap! Ish....Tak merasa mandi air sungai..T_T


Esok pagi yakni hari keempat. Keparahan hati yang luka berdarah sebab tak dapat mandi air sungai terbalas bila Abang Lyeen ajak pergi Gambang Waterpark, Kuantan. HAHA. Bahagia! Mandi sampai puas macam tak mandi 20 tahun lagaknya aku. Boooooo..!HAHA. Jom baca entry tu kat SINI.

Bila hari kelima. Semua pakat duk rumah. Sebab Abang Lyeen demam. HAHA. Jawabnya aku juga yang terpaksa urut kepala dia. Untunglah. Sepatutnya Lyeen balik KL pun hari ni. Tapi, disebabkan beliau sakit terpaksalah Lyeen tangguhkan nak balik KL. Balik esok jerlah!  See, betapa banyaknya aktiviti sepanjang cuti ni kan? Kenyang Lyeen makan angin. Sampai terlebih-lebih angin. HAHA.

NOTA PINK: Perasan tak dari gambar first hingga yang last. Tudung yang Lyeen pakai adalah tudung yang sama. HAHA. Sebab kan balik Karak hari tu naik bas. So, tak bawa banyak barang. Tudung pun pakai yang tu jer. HAHA. U olls jangan tiru aksi wanita yang serba malas ini. Dengan bahasa yang nak cover.."Lyeen suka guna tudung bawal ni. Selesa!"..HAHA. Walhal, takdak bawa tudung lain.

Aktiviti sampingan Lyeen?


Jual TUDUNG BAWAL ROSES. Siapa nak beli? PM cepat sementara stok masih ada..HAHA.Jadi tauke tudung kejap. 


Ok bai. Assalamualaikum.


27 000 Makan Cupcakes!:

Farah Waheda Wahid berkata...

wah...jalan2 semasa cuti...sangat best... ^_^

semoga jadi tauke tudung bawal ros yang berjaya ek adik...

Asmieza As berkata...

Besauu nya bawal roses. Lawa lawa ;)

Vee Lea berkata...

Hehhh, seronok apa jenjalan! Oh mai seriously sgt fun :)) Len kali bawak VEE skali k ;)

Yuliana Wahit berkata...

seronok nya cuti.. :) come visit my site.. http://www.sayeshukepink.com/

~IraNur~ berkata...

HAHA.. kalau x cakap memang x perasan pakai tudung yang sama :p

kaizen berkata...

cuti skit sgt byk mbr nk skandal2 nk ajak lepak2...

Selipar Putih berkata...

tu dia...sakan nampak.mau beli crack heel 2 tumit melecuq dok jalan je..

MisEyz BLurz berkata...

smbg cuti lagi jum!!!hehehe

fifie berkata...

Patutlah inanie cakap Lyeen nie cantik, memang cantik sangat. Suka sangat dengan dimple Lyeen. Auwwww

ANa Ahmad berkata...

tersangatlah awesome hehe..^^

untunglah dia leh jalan2 hehe ada pakwe lagi tu siap hehe ^^


lusa AA lak g KL hehe ^^

Tengku Iji berkata...

ehehe, cuti memang perlu dimanfaatkan secukupnya. :D

aisyah humaira' berkata...

amboi dia. niera ni dok umah, bertambah bambam la jawabnya, klau ada suami, pasti jalan2 sebab suami yg suka keluar jalan2 ni. hmmm

boni kacak berkata...

hehehe.. boleh ganti uncle gedek ni.. hahahaha :P

Irwan Alessa berkata...

alahai boni, dah ambik komen aku lak.. hehe selamat bercuti dah.. memang best bila cuti ada program..

p/s : ala comelnye lyeen ni.. :D

nyna amani berkata...

Besarnya bunga. Bila pakai nampak macam taman bunga dah. But nice. I want it!

Mujahid AdDin berkata...

BERJALANLAH SELAGI ADA PELUANG..NANTI DAH BUSY XDE MASA LAGI NK BERJALAN..MASA TU LA TERASA BEGITU BERHARGA SETIAP SAAT YANG DILALUI.

DAH BALIK KL JANGAN LUPA BAWA OLE OLE KEK YER.. IPGM DEKAT JE NGN RUMAH KITE HEHE :)

Anis Athia berkata...

Best nye dapat abang sporting, rajin bawak adik2 gi jalan2... Anis kalau kat rumah memang tak pegi mane2 lah.. Makan tido tengok tb je keje.. Huhuhu

Dear KHY berkata...

haa betul. suka pakai tudung bawal, ringan je rasa

alia syuhada berkata...

happy family ! Seronok ada abang ! alia tak ada . Hmm :/ Akak lyeen comell lahh ! lesung pipit manyak dalammm !! ^_^

michelle De hunny berkata...

michelle suka pic no 3 tu.
sweet je mcm michelle.
ehh perasan :P

x sia2 cuti lyeen , kat KL pun jalan kat sabah sampai la kuantan.
nanti dtg sarawak plak.
lyeen byk duit jadi ckgu kat sarawak la,
hehehe.

Nick Nashram berkata...

lyeen, cuti sekolah nanti nak pegi sabah..suggest tempat best kat sana :)

Dunia Wilma berkata...

Wah...Bestnya...
Asyik berjalan jak ^_^

Seneorita Baharin berkata...

cuti sakan ye lyeen..hee...best2! :D

btw kak ada tag lyeen :)

http://seneoritabaharin.blogspot.com/2013/02/segmen-santai-blogger-bersama.html

Nurul Filzah berkata...

lesung pipitmu menawan :)

Nadia Johari berkata...

kesiannyer x dpt mandi..hee..lain kli bnde penting xleh lupe..hehe..

Izzati Liyana Sabri berkata...

seronoknya mandi mandi! lama sangat tak main air. busy sangat. tak terkejar nak buat semua benda.

u're just 20 and yet cakap tak kahwin kahwin lagi? hehe. muda lagi kot. tak seronok kahwin awal ni. nanti dah tak dapat ikut abg jalan jalan lagi. hehe.

sa mic berkata...

comelnya cik lyeen kita, hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...