Ahad, 27 Januari 2013

Sumber Insipirasi Remaja

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh,
Salam Cupcakes Orange.

Alhamdullilah, setelah habis Lyeen pulun segmen tadi. Lyeen buat entry pula dahhh. Kalau u olls nak join sama pulun segmen boleh tengok older post Lyeen. Kita meriahkan segmen rakan blogger kita. Baru meriah dunia blogging. Gituuuu! HAHA.

Hari ni Lyeen tak banyak snagat aktiviti. Esok pun cuti. Bila banyak sangat cuti ni rasa macam tak best jugak kan. Yer la, kalau ada kuliah sekurang-kurangnya bangun pun sharp je pukul 6.00 pagi kan. Solat subuh pun khusyuk. Tak tinggal. Tak jadi subuh gajah. Tapi, bila cuti pukul 11.00 pagi pun rasa macam subuh lagi. Memalukan.

Lyeen nak ajak u ollss tengok satu video yang Lyeen buat tadi. Tiba-tiba ada aura nak buat video. First time u know! Selama ni tak pernah cuba pun. Tadi, tiba-tiba pintu hatiku terbuka untuk mencubanya. Alhamdullilah berhasil.

 

Nak kata aku kreatif. Lyeen sendiri tak tahu apa motif video ni. Tapi, excaited juga nak publish kan. Siap upload Youtube tu. Yakin.. Kata cikgu Lyeen dulu-dulu. "Bakat terpendam!"...HAHA. Tajuk video ni "Kahwin Muda (Someone like you). Sweet? Entah. u olls yang menilainya. HAHA.

Apapun terima kasih kepada bloggers ini kerana menjadi pencetus aku nak kahwin. Walaupun mak Lyeen menentang sekeras-kerasnya. HAHA. Seronok baca kisah mereka. Ada yang dah ada baby. Pregnant. Semoga mereka bahagia selamanya. Semoga perkahwinan kekal hingga akhir hayat. Tahniah, anda berjaya menjadi pemangkin anak-anak muda sekarang untuk memilih bercinta selepas nikah. Kalian contoh terbaik. Semoga terus memberi inspirasi bahawa cinta selepas nikah itu lebih berkat. InsyaAllah.

Bloggers yang kahwin muda..:)
 Sweet.

 Nota Pink : Lyeen dah ringkaskan cerita dalam video tu. Banyak lagi penambahbaikan actually. Harap u olls dapat bantu. Saya budak yang the baby face baru belajar. HAHA. Silalah share video tu supaya kita semua rasa nak kahwin.HAHA. Taklah!...Supaya kita semua lebih memilih bercinta dijalan yang benar lagi benar...hyepp! Cinta sikit-sikit takpa ok. yang penting kena berpada-pada.


Ok bai. Assalamualaikum.


33 000 Makan Cupcakes!:

MisEyz BLurz berkata...

Lyeen bila pulak???hihihi...

aisyah humaira' berkata...

terkejut ! mmg seriusly ! tup2, nama kita naik sekali dgn blogger2 hebat. oh no ! rasa diri ini kerdil dalam entry ni.

Allah tahu yang terbaik untuk kita :)

aisyah humaira' berkata...

kata2 di video juga sweet ! mcm cupcake ! suka3 :D

Cik Wieda berkata...

sweet-3 !!

Yuyu Mi berkata...

hehe...cute!nak kahwin awl juga..oopss..tp kenalah tunggu org tu masuk mminang dulu..hee :)

~Apam Gemok~ berkata...

nak kahwin muda jugaklaa :P

najihahfara berkata...

kawin muda best tapi tanye dulu kite dah bersedia ke belum mental & fizikal nk pikul tanggungjawab lepas kawin kan

PrinCess Anna berkata...

sweet... da mnjadi trend kawin muda. Kalaula mak bole dgr..indahnya.haha

PrinCess Anna berkata...

sweet... da mnjadi trend kawin muda. Kalaula mak bole dgr..indahnya.haha

Irwan Alessa berkata...

hahaha ramalanku benar belaka :)

♛ Aina Ayunie ♛ berkata...

haha, saya tak cukup umur lagi.. haha, XD . akak bila pulak? haha, okey jugak kata-kata kat video tu.. =3

MisEyz BLurz berkata...

(tag)
http://miseyz.blogspot.com/2013/01/topup-giveaway-by-fd.html

Ikhmal Malique berkata...

Assalam.. bagus video.lepas ni buat vlog pulak.. eh. tgh cari duit nak kawin ni. nak kawin muda juga. huhu

Nadia Johari berkata...

hehe..sweet video tu..satu je kalo nk kawin..bukan sebb tengok ornag kwin muda atau kawn2 dah kawin..tapi tetapkn dalm hati nak mengelakkn kemaksiatan..

Lissa LaLissa berkata...

sweet vid tuu.. hehe Lissa pun nk kawen awal.. aww., haha xD

Hanif Redland berkata...

lyeen bila lak..dah ada colon ke lyeen..hehehe..

Nurul Filzah berkata...

sweetlah .. smanis kek cawan berinti coklat..

Nurlyla berkata...

wah,, suka gak.. bila tengok yg dh ade baby, dh pregnannt.. auww, so sweet..

Nurlyla berkata...

kang ada gak yang dtang meminang ni.. haha

Nur Emilya berkata...

Huhu, boleh je cinta masih muda.
Tapi biarlah berpada2 kan.
Jangan bcinta je, tapi tak kemana.
Budak sekarang suka couple sanasini,
Tapi last2 putus aduyai --

hana hadi berkata...

atas diri masing2 nak kawin bila.hehe ada yang nak berjaya dalam kerjaya or study baru kawin

red jambu berkata...

bercinta selepas nikah.itu sweet.. tapi saye pon nak kawin awal jugak.. weee :)

GaRy™ berkata...

bagus kawin muda ni... terelak segala maksiat.. :)

GaRy™ berkata...

@GaRy™ : ya Lyeen... orang tawau ni... orang balung bh ni.. hehehe.. lyeen tawau di mana?

Nick Nashram berkata...

nati lyeen reply komen kt fb asap ye :)

Leeza dayasari [santai leeza] berkata...

moga terus sukses dlm dunia blog k.

effortlab berkata...

Terbang dari blog ke blog

*salam blogwalking

MaMa Rey berkata...

video yang bagus..
kata-katanya bagus..satu nasihat yang baik untuk anak2 muda

Cik Aishah berkata...

Wahh..entry yang bestr...:)

Cho Zila berkata...

baguihnyer der bakat ni...

Izza Sakura berkata...

jom join kak http://izza-sakura.blogspot.com/2013/01/segmen-2013.html

Ibnuismaini Ismail berkata...

Ha, Lyeen bila lagi?
"Bila Lagi"

QasehnyaRania berkata...

dorang dah..
lynn bila :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...